Duiken in Australie

Duiken in Australie

Duiken in Australie

Australië wordt door de meest duikers als topbestemming beschouwd. Niet vreemd want Australië wordt uiteraard volledig omringd door water en dat omliggende water is ontzettend rijk aan eilanden en riffen met nog rijkere onderwaterwereld. Het belangrijkste is echter de aanwezigheid van het Great Barrier Reef, dat zo groot is dat het vanuit de ruimte zichtbaar is! Welke duiker droomt er niet van om bij het Great Barrier de flessen om te hangen en het water in te zakken??

Duikplekken

Omdat Australië zo ontzettend groot is, en een eiland is, zijn er ook talloze fantastische duikspots. Bij Ningaloo Reef kom je oog in oog te staan met de walvishaaien, het Great Barrier Reef is uiteraard 1 grote, kleurrijke duikspot en bij het Eyre Peninsula in het zuiden ontmoet je de vriendelijke zeeleeuwen en dolfijnen. Ook zijn er op diverse plekken scheepswrakken waar je naar kunt duiken, zoals bijvoorbeeld bij Morington Peninsula. Je kunt ook de mystieke wereld induiken van de onderwatergrotten bij Tasmanië waar je aan de oppervlakte overigens grote kans hebt om zeehonden tegen te komen. Vind je dit allemaal nog niet spannend genoeg? Ga dan kooiduiken bij Port Lincoln en regel een onderonsje met de grote witte haai!

Great Barrier Reef

Het Great Barrier Reef in Queensland, moet natuurlijk wel even apart genoemd worden. Het rif strekt zich uit langs de kust van Queensland en meet zo’n 2000 km in de lengte. Er zijn hier tal van mooie plaatsen om te verblijven en te duiken, en uiteraard zijn er diverse duikscholen waar je kunt leren duiken, mocht je dat nog niet kunnen. Bewonder de adembenemend mooi onderwaterwereld met bijvoorbeeld de riftuinen bij Green en Fitzroy Islands, en vergaap je aan de koraalravijnen met schildpadden, krabben, zeesterren en andere wezens bij Gladstone, rond Lady Musgrave Island en Fitsroy Lagoon. Vanuit Mackay en Townsville is het mogelijk een duikexcursie te maken naar een scheepswrak.
Waar je ook kunt wrakduiken is bij Darwin Harbour, waar een aantal wrakken uit de Tweede Wereldoorlog liggen. Overigens is Darwin ook een prima duikspot om onderwaterwezens te bekijken, want deze hebben volop hun intrek genomen in de wrakken; barracuda’s, bakerhaaien, zeeforellen, jodenvissen en nog veel meer! Bij Darwin kun je ook genieten van de legendarische flamingozonsondergang en prachtige, onvergetelijke nachtduiken maken waarbij je lichtgevende zee-egels tegenkomt. .

Kortom, als je wilt duiken in Australië ben je voorlopig nog niet klaar! Bereid je goed voor en zoek de mooiste spots van te voren uit, zodat je je tijd Down Under zo goed mogelijk kunt besteden!