Brisbane

Uitzicht over Brisbane

Uitzicht over Brisbane

Het subtropische Brisbane is de vriendelijke hoofdstad van provincie Queensland waar oud en nieuw samen een nieuwe dimensie vormen; fraaie, oude gebouwen staan zij aan zij met moderne wolkenkrabbers en flats en trendy warenhuizen worden afgewisseld met statige oude kerken. In en om Brisbane zijn er diverse bezienswaardigheden en, zoals bijna overal in Australië, een schitterende natuur. De stad vormt dan ook een prima uitvalsbasis voor tochten in de omgeving of om de stad zelf te verkennen!

In Brisbane

Brisbane staat bekend als cultuurstad en is heel veelzijdig; perfect voor een stedentrip dus! Heb je zin in kunst en cultuur dan bezoek je er de musea en galerieën of woon je een optreden bij in het Opera of Orchestra, het Powerhouse of het Queensland Ballet. De stad omvat enorm veel groen. Zo kun je de Botanic Gardens bezoeken of in de tuinen aan de oevers van de South Bank gaan zitten. Maar ook andere buitenactiviteiten behoren tot de mogelijkheden, denk bijvoorbeeld aan abseilen van Kangaroo Point rotsen of zwemmen in een lagune. Ook is het erg leuk om met de radarboot een tochtje over de rivier te maken. Naast dit alles kun je natuurlijk ook lekker geld uitgeven door te gaan shoppen in de sfeervolle Queen Street of het bruisende uitgaansleven induiken.

Omgeving

BrisbaneDe omgeving van Brisbane heeft ook veel te bieden. Niet ver van de stad ligt Moreton Bay en Island. Hier kun je alle vormen van watersport beoefenen; van zeilen tot kajakken en van zwemmen tot duiken. Ook een tochtje naar Moreton Island is erg leuk, vooral voor kinderen, waar je kunt rondstruinen in de avonturenspeeltuin. Wil je het allemaal nog avontuurlijker dan zijn er diverse natuurreizen die je kunt maken, te voet of met de auto. Rijd bijvoorbeeld de Pacific Coast Touring Route tot aan Cairns en de Great Barrier Reef waar je een onvergetelijke duiktocht kunt maken. Of rijd naar de Goudkust via de Great Sunshine Way, trek het regenwoud in de nationale parken in of rijd naar Fraser Island waar je schildpadden kunt kijken.
Dit zijn slechts een paar voorbeelden van wat je allemaal kunt doen in en om deze fantastische stad. Kom naar Brisbane en ontdek het zelf!