Whitsundays

Whitsundays eilanden

Whitsundays eilanden

De Australische Whitsundays eilanden zijn een schitterend mooie eilandengroep aan de tropische kust van Queensland, midden in het hart van de Great Barrier Reef. De eilandjes omvatten afgelegen strandjes met een zeer hoog ‘bounty’ gehalte; witte stranden, wuivende palmbomen, een blauwe zee en een schitterende natuur en dan ook nog de mooiste onderwaterwereld vlakbij. Een mooiere vakantiebestemming kun je je niet wensen!

Whitsundays eilandengroep

De Whitsundays eilandgroep bestaat uit 74 tropische eilandjes, waarvan er op een paar een resort staat. Bekend zijn onder ander de resorteilanden Hamilton Island, Daydream Island Resort and Spa, Long Island Resort en Hayman. Op welk eiland je ook zit, er is ontzettend veel te ontdekken in de omgeving en natuurlijk gaat dan het meeste per boot!

Zeil of vaar tussen de eilanden en gooi ergens het anker uit om te gaan duiken of snorkelen, of vaar naar het vasteland en verken het Hillside National Park waar prachtige routes zijn uitgezet om te wandelen of mountainbiken.

Great Barrier Reef

Het Great Barrier Reef staat op de lijst van Werelderfgoederen en is één van de zeven natuurwonderen in de wereld. Tienduizenden kleurige vissoorten, koraal en andere zeewezens leven op het rif. Duiken of snorkelen in deze onderwaterpracht is een onvergetelijke ervaring en midden tussen al dat moois bevindt zich de Whitsundays.

Stranden

Whitehaven beach

Whitehaven beach
Whitehaven Beach

Whitehaven Beach staat consequent bij het lijstje van topstranden van de wereld; het is zogezegd ‘het juweel op de kroon der Whitsundays’.

Airlie Beach

Airlie Beach ligt op de kust van het vasteland en is de toegangsweg naar de Whitsundays. Maar ook hier is het erg leuk om te verblijven, er is ruim voldoende accommodatie in alle prijsklassen. Airlie Beach is een perfecte uitvalsbasis om zowel het vasteland als het Great Barrier Reef en de Whitsundays te verkennen. Je kunt vanuit Airlie Beach meedoen aan tal van dag- en avondexcursies naar de eilandjes, het rif en Whitehaven Beach.