Melbourne

Het station in Melbourne

Het station in Melbourne

Melbourne wordt ook wel de stijlhoofdstad van Australië genoemd. Oud en nieuw zijn hier op een kunstige manier met elkaar verweven en vormen een geheel eigen, elegante stijl. De trendy modestad staat bekend om de culturele veelzijdigheid en het is ook de stad waar men weet te genieten; van uitgaan, lekker eten, koffie en uiteraard ook op cultureel gebied.

Centrum

Het centrum van Melbourne is een doolhof van kleine straatjes en steegjes en het is vaak een verrassing wat je tegen komt en waar je uit komt. Lopend door het centrum zie je overal dat moderne gebouwen worden afgewisseld met historische bouwwerken, veelal 19e eeuwse architectuur. Zoals bijvoorbeeld in Collins Street en Bourke Street waar Victoriaanse kerken en art-deco bouwwerken, waarvan er vele op de erfgoed lijst staan, zij aan zij staan met hyper moderne gebouwen en hoge torens. De futuristisch bouwwerken op Federation Square, vormen een scherp contrast met St. Paul’s Cathedral en Flinders Street Station. Bezoek uiteraard het Australian Centre for the Moving Image, een interactief museum over de film- en televisie-industrie, en wil je lekker shoppen dan ga je naar de hippe Brunswick Street of Chapel Street.

Aan de andere oever van de rivier, op de Southbank, vind je talloze barretjes en restaurants waar het heerlijk toeven is. Maar je kunt er ook de Royal Botanic Gardens bezoeken en kunst kijken in de National Galley of Victoria. Wat ook erg leuk is, is om in de Eureka Tower naar het Skydeck 88 te gaan waar je kunt genieten van een fantastisch uitzicht over de stad en de omgeving.
Omgeving

Great Ocean route vanuit melbourne te bereiken

Great Ocean route vanuit melbourne te bereiken

Een dagje naar het strand behoort ook tot de mogelijkheden in Melbourne. De buitenwijk St. Kilda grenst namelijk aan Port Phillip Bay en lijkt wel een chique badplaats met de promenade, boetiekhotels en het vrolijk verlichte Luna Park.

Ook in de omgeving van Melbourne is van alles te doen. Vanuit de stad kun je aan diverse excursie deelnemen en tochten maken. Via de Great Ocean Road, een mooie rijtocht, kom je bij de Twelve Apostles en de beroemde surfstranden van Victoria en op de Great Alpine Walk maak je onvergetelijke wandeltochten!