Great Ocean Road

Great Ocean Road

Great Ocean Road

Maak een reis langs de Great Ocean Road en ontdek de schitterende landschappen die na elke bocht weer een verrassing zijn. Deze spectaculaire route ligt aan de kust van de Zuidelijke Oceaan, waar het altijd winderig is, en leidt van Geelong naar Portland. Het landschap dat langs je heen glijdt is zeer divers en onthult witte stranden, pittoreske kustplaatsjes, historische havens, imposante gebergten, regenwouden, watervallen en nationale parken.

Wat mag je niet missen

Op vele plaatsen langs de Great Ocean Road kun je genieten van huizenhoge golven en op sommige plaatsen kun je zelfs walvissen spotten. Op andere plekken ga je lekker zonnebaden of duik je het water in zoals bij Lorne, weer andere plaatsen lenen zich voor ruigere watersporten als surfen, kajakken of zeevissen, zoals bij Apollo Bay. Ook Bells Beach met de machtige golven staat bekend als surfstrand. Onderweg kom je ook langs vele dorpjes zoals het vissersplaatsje Port Fairy. Niet ver daar vandaan bezoek je de indrukwekkende scheepswrakken en bij Tower Hill, een reservaat in de krater van een slapende vulkaan, kun je aan een wandeltocht meedoen onder begeleiding van een Aboriginal gids, die je vertelt over het land, de omgeving en over de band die het volk heeft met de natuur. Met een beetje geluk kom je er oog in oog te staan met koala’s, kangoeroes, emoes en allerlei soorten watervogels. In het Aboriginal dorp Condah, dat op de Werelderfgoedlijst staat, vind je stenen huizen en visvallen.

Great Ocean Road uitzichtOok de onherbergzame kalksteenrotsen die uit de Zuidelijke Oceaan lijken op te rijzen, de Twelve Apostles genaamd, zijn een echte ‘must see’. Langs de hele Great Ocean Road zijn fantastisch mooie natuurparken die veelal een nogal ruige natuur hebben met oude vulkanen, schitterende, watervallen die zich in de diepte storten en imposante kloven. Bij Cape Bridgewater kun je honderden pelsrobben bekijken of aan boord van een boot gaan die je de diepte van mysterieuze grotten invoert. In het Great Otway National Park is er ook allerlei wild te spotten maar ga er ook naar de onvergetelijke lichtshow op Melba Gully met de ontelbare gloeiwormen! Op Lake Elizabeth maak je kennis met de vreemd uitziende vogelbekdieren en bij Queenscliff is het mogelijk om met dolfijnen te zwemmen.
Kortom, de Great Ocean Road heeft zoveel prachtigs van Moeder Natuur dat het niet allemaal omschreven kan worden. En het gevoel dat je krijgt bij het aanschouwen daarvan, is al helemaal niet te omschrijven. Dat moet je gewoon zelf ervaren!