Sydney

Sydney-43280.jpgSydney is niet de hoofdstad, maar wel de grootste en oudste stad van Australië. De stad wordt ook liefdevol ‘Harbour City’ genoemd; de haven met de Harbour Bridge en het Sydney Opera House zijn dan ook schitterend om te zien en ware symbolen voor de stad. Sydney is één van de schoonste en meest leefbare steden ter wereld en barst van de historie, kunst en cultuur én wordt omringd met een schitterende natuur waarvan de Blue Mountains op de Werelderfgoedlijst staan! Kortom, helemaal waard om hier een onvergetelijke vakantie door te brengen.

Sydney Bezienswaardigheden

Bekende bezienswaardigheden in de Australische havenstad zijn uiteraard het Sydney Opera House, de Harbour Bridge die je overigens kunt beklimmen, Darling Harbour, het Luna Park, de Sydney Tower, het Olympic Parc, Taronga Zoo, Sydney Wildlife World, Parramatta, de stranden, de musea, historische panden en nog veel en veel meer.

Sydney_attachment.jpgSydney kent een flink aantal musea, zoals het interactieve museum van Sydney (techniek, state-of-art technology, geschiedenis en cultuur; echt een aanrader!), het Museum van Hedendaagse Kunst (MCA, gevestigd in een fraai Art Deco gebouw) en het Australian National Maritime Museum (van Aboriginal kano’s tot moderne marinevloot). Het Parramatta Heritage Centre is eigenlijk niet echt een museum, maar er zijn diverse interessante tentoonstellingen over het verleden van Sydney. Er worden rondleidingen gegeven en er zijn regelmatig seizoensactiviteiten en evenementen.

De Sydney Town Hall is ook de moeite van het bezoeken waard. Een schitterend Victoriaans gebouw uit 1868, de eerste steen werd gelegd door de zoon van Koningin Victoria; Prins Alfred. Ook binnen is de stijl fraai Victoriaans met kristallen kroonluchters, decoraties en panelen plafonds.

Als je geen last hebt van hoogtevrees moet je beslist de Sydney Tower in gaan. Van boven heb je een adembenemend mooi uitzicht helemaal tot aan de Blue Mountains en de havens. Je hebt tevens toegang tot een trendy virtual-reality show over Australische cultuur en als je echt stalen zenuwen hebt kun je de “Skywalk” naar het dak van de toren doen.

Het iconische Sydney Opera House mag je natuurlijk niet missen als je naar Sydney gaat. Het typische gevormde gebouw ligt aan het water en staat ook op de lijst met Werelderfgoed. Er zijn rondleidingen en er worden nog regelmatig optredens gegeven.
Strand

Bondi Beach

Bondi Beach

Als je tussendoor even aan de stadse drukte wilt ontsnappen en een verfrissende duik wilt nemen, kun je naar de stranden bij Sydney. Bondi Beach is wereldberoemd geworden door de televisieserie die de werkelijkheid redelijk goed weer geeft; mooi strand met een ruige zee. Overal zijn lifeguards paraat om in actie te komen en de zee dicht bij het strand is met netten afgeschermd tegen de haaien. Vanaf Bondi Beach kun je een leuke wandeling maken via de kliffen naar de naburige stranden Tamarama en Bronte.

Shoppen

Natuurlijk kun je fantastisch shoppen in Sydney, grote en kleine winkels en winkelcentra, het is er allemaal. Maar het is ook leuk om Chinatown te bezoeken met de vele Chinese winkeltjes en restaurants en de oase van rust; de Chinese Garden of Friendship.

Kortom, Sydney is een fantastische multiculturele stad waar je je geen moment zult vervelen!