Wave Rock

Een tsunami uit het Stenen Tijdperk

In West Australië, de graanschuur van het land, bij het plaatsje Hyden, bevindt zich het geologische wonder Wave Rock;

Wave Rock

Wave Rock

een gigantische versteende golf. Deze granieten rotsformatie is wel 15 meter hoog en 110 meter lang. Geologen zijn van mening dat de Wave Rock ruim 2,7 miljoen jaar geleden moet zijn gevormd door erosie. Het golfeffect komt uiteraard door de wonderlijke vorm van de rots en wordt nog eens versterkt door de verticale verkleuringen.

Wave Rock trekt jaarlijks duizenden toeristen.

Excursie naar Wave Rock

Uiteraard kun je op eigen houtje naar Wave Rock reizen, maar het is ook mogelijk om aan een excursie mee te doen. Dit kan onder ander vanuit Hyden en Perth. Meestal bezoek je tijdens zo’n excursie ook de andere rotsformaties die er niet ver bij vandaan zijn; The Humps en Hippo’s Yawn. Hippo’s Yawn is een stuk minder bekend. Hij lijkt precies op de kaak van een nijlpaard; erg leuk om een foto te maken van jezelf in de kaken van een hippo!

Mulka’s Cave

Surfin Wave Rock!

Surfin Wave Rock!

Daarnaast wordt ook meestal Mulka’s Cave aangedaan. Een bijzondere grot waar je een spectaculaire verzameling Aboriginal rotskunst kunt bewonderen en alles kunt leren over de legende van Mulka. Mulka was de bastaardzoon van een vrouw die verliefd werd op een man met wie ze, volgens de wetten van haar stam, niet mocht trouwen.
De legende zegt dat ze, doordat ze de wet negeerde, een zoon kreeg die bijziend was. Ondanks dat hij uitgroeide tot een uitzonderlijk grote, sterke man, kon hij niet jagen door zijn schele ogen. Uit frustratie ging Mulka mensenkinderen vangen en opeten en iedereen werd bang van hem. Hij woonde in de grot waar nog steeds zijn handafdrukken te zien zijn; veel groter en hoger dan van een man van normale afmetingen.

Hyden

Hyden zelf is trouwens een charmant plaatsje met een observatorium, een pioniersmuseum en een kantmuseum. In het plaatselijke wildpark kun je allerlei soorten wild spotten, waaronder de zeldzame witte kangoeroe, maar ook diverse vogelsoorten strijken in het park neer. Natuurliefhebbers en vogelspotters kunnen hier dus hun hart ophalen en golfliefhebbers kunnen een balletje slaan op 18 hole golfbaan.