Kings Canyon

Kings Canyon

Kings Canyon

Australië kent een aantal echt spectaculaire natuurwonderen en daar is Kings Canyon er één van! Deze imposante kloof is al 20.000 jaar het leefgebied van de Luritja Aboriginals en eerlijk is eerlijk; ze hebben een prachtig plekje uitgezocht. Kings Canyon, met de prachtige kloof met wanden van wel 300 meter hoog en de Kings Creek die in de bodem stroomt, ligt zo’n 450 kilometer ten zuidwesten van Alice Springs, in de Australische Outback. Je kunt hier fantastische wandelingen maken, genieten van een groene oase bij de Garden of Eden en in de kristalheldere poelen duiken.

In Kings Canyon kun je kiezen uit diverse mogelijkheden voor wat betreft accommodatie. Je vindt er luxe hotels maar ook campings; dus is er voor elk budget wel een geschikt bed! Daarnaast zijn er ook voldoende goede restaurants, gezellige barretjes en uiteraard souvenirwinkels.

Verschillende wandelroutes

In de kloof van Kings Canyon zijn prachtige wandelroutes van verschillende lengtes uitgezet.

Kings Creek Walk

Deze wandelroute duurt ongeveer een uur en is zo’n twee kilometer lang. Je loopt langs Kings Creek tot aan een platform met zicht op de imposante kloofwanden boven je.

Kings Canyon Rim Walk

Bij deze route loop je over de toppen van de canyon. Het is een pittige wandeling want hij begint met Heartbreak Hill; een steile klim naar de top. Maar eenmaal boven wordt je beloond met een adembenemend mooi uitzicht. De route meet 6 kilometer en duurt ongeveer 3 tot 4 uur. Op de helft van de tocht leidt het zijpad naar de Garden of Eden, een overweldigend groene oase. De tweede helft van de route gaat door droger gebied en kom je langs een massa’s verweerd zandsteen.
Kathleen Gorge

Een andere wandelroute, die ook geschikt is voor minder ervaren wandelaars, is de route naar Kathleen Springs. Het is een tocht van zo’n twee en een halve kilometer en duurt ongeveer anderhalf uur. Het leuke van deze route is dat er borden langs de weg staan die je van alles vertellen over de eeuwenoude cultuur van de Aboriginals. Bij Kathleen Gorge kom je bij een mooie groene oase met een meertjes; de Kathleen Springs.

Nog een paar punten om rekening mee te houden als je gaat lopen in Kings Canyon:

  • Houd er rekening mee dat het behoorlijk heet kan worden; zorg voor voldoende water voor onderweg en neem zonnebrandcrème en een vliegennetje mee. Bedek ook altijd je hoofd met een pet of zonnehoed en trek uiteraard goede wandelschoenen aan.

  • Ga niet midden op de dag wandelen, als de thermometer de hoogste temperatuur bereikt.

  • Voor de Aboriginals zijn sommige delen van de kloof heilig en zij waarderen het niet als je daar rond gaat dwalen. Heb daar respect voor en blijf op de paden.