Great Barrier Reef

Great-Barrier-Reef-46604.jpg

Het Great Barrier Reef meet wel 2000 kilometer, ligt langs de kust van Queensland en is zó groot dat het vanuit de ruimte zichtbaar is! Iedereen die duikt, droomt er van om ooit bij het Great Barrier Reef de flessen op zijn rug te zetten en af te zakken in het water om dit prachtige wereldwonder te zien. Het rif staat dan ook bekend als top duik- en snorkelbestemming. Veel minder bekend is dat het Great Barrier Reef ook boven water van alles te bieden heeft!

Wat kun je allemaal doen, zien en beleven rond het Great Barrier Reef?

De belangrijkste attractie van het Great Barrier Reef is natuurlijk het rif zelf. Je kunt de adembenemend mooie onderwaterwereld op verschillende manier ontdekken en bewonderen. Je kunt natuurlijk zelf het water induiken maar het is nog veel leuker om deel te nemen aan georganiseerde snorkel- of duiktochten. Zo ontdek je de vele mooie plekjes met een onderwatergids of duikinstructeur die precies weten waar de bekende en minder bekende mooie duikspots zijn , denk bijvoorbeeld aan de volgende duiktochten;

  • vanaf het continentaal plat op Agincourt Reef vanuit Cairns de diepte in

  • naar een scheepswrak zoals de SS Yongala (vanuit Townsville)of het Llewellyn-scheepswrak (vanuit Mackay)

  • door de koraalravijnen en bij de imposante zeeschilpadden bij Lady Elliot Island of Lady Jusgrave Island.

  • bij Whitsundays om de kleurige koralen en vissen te bewonderen.

Houd je niet van natte voeten, dan kun je ook een boot nemen met glazen bodem. Er vertrekken zulke boten vanaf verschillende plaatsen; Arlie Beach, Bundaberg, Cairns, Mackay, Mission Beach, Port Douglas, Rockhamptom en Townsville.

Great-Barrier-Reef-46600.jpgBehalve duiken en snorkelen zijn er natuurlijk ook allerlei andere watersporten mogelijk, zoals bijvoorbeeld zeilen. Maar je kunt ook op het land blijven en gaan kamperen in één van de nationale parken, keuze genoeg. Volg bijvoorbeeld de Daintree River het woud in en hike naar Mossman Gorge. Onderweg ontdek je de levendige flora en fauna en bij Cape Tribulation moet je oppassen, want daar sta je aan de rand van een diepe kloof en kun je je laten betoveren door de Bloomfields Falls.
Op de verschillende eilanden kun je ook een prachtige vakantie doorbrengen. Kampeer in de wildernis en ontwaak door de geluiden van een nieuwe dag in het woud, luier op de verlaten stranden en zwem in het kristalheldere water. Dat je niet de eerste mens bent die hier komt kun je onder andere zien op Hook Island, bij de Nara Inlet, waar je de rotstekeningen van het Ngaro-volk kunt bewonderen!

Kortom, the Great Barrier Reef met alle parels van eilanden, is zowel boven als onder water een prachtig wonder en een reis naar dit gedeelte van Australië is dan ook een onvergetelijke ervaring!