Fraser Island

Fraser-IslandEén van de wereldwonderen die Australië rijk is en op de lijst met Werelderfgoed staat, is Fraser Island; het grootste zandeiland in de wereld. Fraser Island National Park, zoals het officieel heet, ligt ten zuiden van Queensland. Het is een prachtig natuurgebied waar uit het zand, dat is uniek voor de wereld, een regenwoud oprijst. Aan de kust is het heerlijk toeven op de parelwitte stranden en je kunt er de rode zandsteenformaties bewonderen die zo imposant zijn dat ze ‘the Cathedrals’ worden genoemd.

De aboriginals noemen Fraser Island met recht K’gari, wat paradijs betekent!

Wat is er allemaal te doen op Fraser Island?

Fraser-Island-40247.jpgVerken het eiland door een jeep te huren en overnacht met een tent op de campings. Heb je het liever wat comfortabeler dan is het ook mogelijk om in bungalows te overnachten. In het oerwoud kun je fantastische wandeltochten maken en genieten van de weelderige flora en fauna. Over het eiland verspreid liggen 40 zoetwatermeertjes waar je kunt zwemmen. In de zee is het overigens niet aan te raden om te zwemmen of duiken, omdat de stroming om het eiland veel te sterk is en er bovendien regelmatig haaien gesignaleerd worden. Maar deze meertjes zijn een goed alternatief, bovendien is het water zo schoon en helder dat je er gewoon uit kunt drinken!
De meertjes zijn een idyllische locatie voor een uitgebreide picknick en bij Lake Allom kun je dat zelfs doen in het gezelschap van talloze schildpadden! Onderweg in de bush moet je goed om je heen kijken; spot de kangoeroes, buidelratten, wallaby’s en talloze verschillende vogelsoorten waaronder de zeldzame grondpapegaai. Ook dingo’s kun je tegenkomen, maar daar moet je wel mee oppassen.

Indian Head is een goed punt om walvissen te spotten, maar je kunt nóg beter een onvergetelijke zeiltocht maken en oog in oog komen te staan met dolfijnen, haaien, schildpadden, doejoengs en tussen augustus en oktober, zelfs langstrekkende bultruggen!

Fraser Island is dus echt een eiland voor natuurliefhebbers en avonturiers, maar voor hen kan dit prachtige stukje aarde dan ook met recht als paradijs omschreven worden!