Cairns

De lagoon in Cairns

De lagoon in Cairns

Het stijlvolle, tropische Cairns is dé uitvalsbasis als je zoveel mogelijk van al het moois dat Australië te bieden heeft, wilt zien. Cairns zelf is al een charmante stad met een ontspannen sfeertje en er is genoeg te doen en beleven, maar in Cairns ben je ook nog eens vlak bij schitterende eilanden, het Great Barrier Reef, het rif van het tropische North Queensland en het Daintree Rainforest, dat op de Werelderfgoedlijst staat!

Cairns en omgeving

Cairns is een echte tropische badplaats waar je een heerlijk ontspannen vakantiegevoel krijgt. Wandel over de Cairns Foreshore Promenade loopt die je langs de grote zoutwaterlagune voert of loop de 3 kilometer lange Esplanade Walking Trail. Fietsen of skeeleren kan natuurlijk ook. Aan het water vindt je talloze hotels, bars en restaurants en in het wereldberoemde danstheater Tjapukai woon je een dansvoorstelling van de Aboriginals bij.

Vanuit Cairns maak je de mooiste excursies, bijvoorbeeld een duiktrip

Vanuit Cairns maak je de mooiste excursies, bijvoorbeeld een duiktrip

Zoals gezegd, kun je vanuit Cairns prachtige excursies maken. Ga een dagje duiken of snorkelen om de adembenemend mooie onderwaterwereld van het Great Barrier Reef te bewonderen of ga wildwater raften op de Tully River. Neem een jeep voor een safari naar Cape Tribulation, of pak de Kuranda Scenic Railway, die je in anderhalve dage dwars door de bergketens, het regenwoud en de watervallen, naar Kuranda voert. Onderweg kom je langs Barron Falls, Stoney Creek Falls en Barron River Falls Bridge. Vanuit het regenwouddorp Kuranda maak je onvergetelijke wandeltochten waarbij je vlinders, papagaaien, zoetwaterkrokodillen, vogelbekdieren en andere wezens tegenkomt. Je kunt ook de ‘boardwalk’ nemen naar Barron Falls, een uitkijkpunt vanwaar je een schitterend uitzicht hebt.
In het dorp snuffel je op de marktjes waar je authentieke kunstvoorwerpen van de Aboriginals kunt kopen of de didgeridoo kunt leren spelen. Na al dat moois neem je de kabelbaan terug naar Cairns.

Ook een tocht naar het magische Daintree Rainforest, het oudste regenwoud ter wereld, mag niet aan je bezoek aan Cairns ontbreken. Je kunt een dagtocht maken, maar nog leuker is om te overnachten in een ecolodge. De Aboriginals noemen het ‘Wawu-karrba’, ofwel genezing van de geest. Genees je geest door een boottocht tussen de krokodillen en schildpadden in de mangroven, of een wandeling over de loopbrug tussen de boomtoppen.

Wil je een ontspannen strandvakantie, een actieve en avontuurlijke vakantie, of wil liever alles te weten komen over de Aboriginalcultuur en de prachtige natuur? In Cairns vind je het allemaal!