Alice Springs

De stad

De stad

Als je geïnteresseerd bent in de ‘roots’ van Australië dan moet je beslist naar Alice Springs, midden in de Australische Outback en omringd door honderden kilometers zandwoestijn. De stad ligt net iets ten noorden van het geografische midden van het continent, aan de rivier de Todd, en vormt het spirituele hart van de ‘Red Centre’. Alice Springs is een oase van rust en groen en wordt omringd door de grillige MacDonnell Ranges met de rode woestijnen, kleurrijke rotsformaties, zandduinen en imposante rotswanden. Dit landschap werd volgens het Arrernte-volk, dat al sinds jaar en dag in deze streek woont, gevormd door gigantische rupsen tijdens de Dreamtime.

Alice Springs en omgeving

Alice-Springs-40524.jpgAlice is onlosmakelijk verbonden met de eeuwenoude Aboriginal tradities en je kunt er dan ook prachtige authentieke Aboriginalkunst kopen. Het kleine centrum omvat winkeltjes, restaurants, cafés en supermarkten. Daarnaast zijn er voldoende comfortabele hotels. Alice Springs vormt bovendien de uitvalsbasis voor excursies naar prachtige natuurfenomenen zoals Kata Tjuta National Park en Uluru (Ayers Rock) of uitdagende wandeltochten langs de Larapinta Trail.

Alice-Springs-40521.jpgEen populaire (meerdaagse) excursie is een rit door de outback over de Red Centre Way naar Kings Canyon. Onderweg stop je bij Ayers Rock of Uluru, de rode monoliet. Volgens de Aboriginals is het een heilige rots die vol zit met geheimen en het is een adembenemend mooi gezicht om hier naar de zonsondergang te kijken. Bij zonsopkomst maak je dan uiteraard een ritje op een kameel die je langs de roodbruine bergtoppen naar het nabij gelegen Kata Tjuta brengt. Bij Kings Canyon kun je de kloof in wandelen waar je tot je verbazing een oase ontdekt van heldere poelen waar je in kunt zwemmen en weelderig groene varens. Onderweg moet je onder de sterrenhemel kamperen maar dat is dan ook de beste manier om het eeuwenoude, gigantische landschap op je in te laten werken!
Alice Springs, het centrum van het Australië van de Aboriginals

Laat je in en om Alice Springs betoveren door het ruige maar schitterende landschap in de Australische Outback en de bijbehorende overleveringen van de Aboriginals met hun levendige en kleurrijke cultuur, die al minstens 50.000 jaar oud is!