Sydney Harbour Bridge

De Harbour Bridge in Sydney

De Harbour Bridge in Sydney

Tijdens je verblijf in Sydney mag een bezoek aan de Sydney Harbour Bridge natuurlijk niet ontbreken. De iconische brug is fantastisch om over te wandelen, van het uitzicht te genieten en een paar mooie plaatjes te schieten. Maar wist je dat je de brug ook, onder begeleiding, kunt beklimmen? Het is een pittige klimtocht die niet geschikt is voor mensen met hoogtevrees, maar het uitzicht bovenop het hoogste puntje van de brug is ronduit fantastisch!

De brug

De Sydney Harbour Bridge is een symbool van Australië en overspant één van de mooiste havens ter wereld. De brug werd geopend in 1932 en is de grootste, maar niet de langste, brug met stalen bogen. De brug is het bruisende hart van de nieuwjaarsviering als er het jaarlijkse vuurwerk van Sydney wordt afgestoken.

Verschillende mogelijkheden

Er zijn vier verschillende klimtochten waar je aan kunt meedoen; The Bridge Climb, The Discovery Climb, The Express Climb en The Mandarin Climb. De tochten zijn op 4 verschillende tijden beschikbaar: vlak voor zonsopgang, zodat je boven van de zonsopgang kunt genieten, overdag, bij zonsondergang en in het donker, zodat je van een adembenemend mooi uitzicht over de stad kunt genieten met miljoenen flikkerende lichtjes!

De tochten hebben kleine verschillen en duren tussen de 2,5 en 3,5 uur. De Mandarin Tour is onder begeleiding van een Chinees sprekende gids en de Discovery Climb speelt zich ook in het Meccano achtige binnenste van de brug af. Welke tocht je ook kiest, het is zeker een onvergetelijke ervaring!
Prijs

Bridge Climb

Bridge Climb

De prijzen voor de klimtocht zijn wat aan de hoge kant en zijn afhankelijk van het tijdstip gedurende de dag en of het piekuren zijn of niet. Het goedkoopste ticket is een nachtticket en kost $198,- en dat kan oplopen tot $308,- voor een ticket voor de klimtocht tijdens zonsopgang.

Elk ticket is inclusief een groepsfoto, een certificaat dat je de tocht voltooid hebt, een BridgeClimp pet en gratis toegang tot de Pylon Lookout en het museum over de bouw van de brug.

Voor meer informatie kijk op http://www.bridgeclimb.com/