Blue Mountains

Blue Mountains

Blue Mountains

Avontuurlijke Australiëgangers moeten beslist naar de Blue Mountains. Deze bergketen met de beroemde blauwachtige gloed die ontstaat uit de oliewaas die uit de eucalyptusbomen opstijgt, staat opgenomen in de lijst van Werelderfgoed. Het is een gigantisch groot gebied, zo’n 1436 km2 (!) dat zich leent voor allerlei actieve avonturen zoals hiken, mountainbiken, kanovaren, klimmen en nog veel meer. De wouden, ravijnen, watervallen, kliffen en bergtoppen zullen je zeker betoveren met hun blauwe schoon!

Populaire vakantiebestemming

Dit veelzijdige natuurgebied ligt op zo’n 90 minuten rijden van Sydney en is een populaire vakantiebestemming, ook bij de Australiërs zelf. Het plaatsje Katoomba vormt daarbij het bruisende hart, maar ondanks dat het een drukke toeristentrekpleister is, heeft het wel de sfeer van vroeger weten vast te houden. Vanuit Katoomba kun je allerlei tochten en excursies bijwonen. Ga bijvoorbeeld naar Echo Point waar je een adembenemend mooi uitzicht hebt over de omgeving; je kunt vanaf die plek Mount Solitary zien, maar ook de Ruined Castle, de Jamison Valley en natuurlijk de Three Sisters waarvan de Aboriginals zeggen dat het 3 versteende zussen zijn. Overigens is het ook een onvergetelijke ervaring om deze tocht te maken als het donker is en de maan en de sterrenhemel alles sfeervol verlichten!

Regenboog in de Blue mountains

Regenboog in de Blue mountains
Maak een tocht onder begeleiding van een Aboriginal gids en verken de wildernis en het Aboriginal erfgoed dat in de bossen verborgen ligt. Of ga ondergronds en verken de grotten met diep in de aarde stromende rivieren in de Jenolan Caves. Op verschillende plaatsen in het natuurpark vindt je prima restaurants en zelfs resorts. Uiteraard kun je fantastische fiets-, wandel- en vaartochten maken in de Blue Mountains. Vanuit Katoomba zijn er diverse routes uitgezet. Neem wel een kaart mee, voor het geval je verdwaalt. Ook paardrijden, abseilen en bergbeklimmen behoren tot de mogelijkheden. Katoomba vormt dus een prima uitvalsbasis voor een actieve vakantie in de Blue Mountains en je vindt er dan ook voldoende comfortabele accommodatie.