Perth

Perth vanuit de lucht

Perth vanuit de lucht

Perth is vanwege verschillende aspecten een hele bijzondere stad. Zo ligt het heel erg afgelegen; de dichtstbijzijnde grote stad is Adelaide; 2700 kilometer verder! Daarnaast heeft Perth een erg mooie ligging; aan de kust en aan weerszijden van de brede monding van de Swan River en bovendien is het er bijna altijd zonnig! Perth ligt dan wel geïsoleerd, je zal zien dat je snel op deze hoofdstad van Western Australia verliefd wordt!

Centrum

Ooit werd Perth door vrije kolonisten gesticht in de vorm van een buitenpost van Sydney. De nederzetting kreeg de naam Swan River Colony. Het lange verleden zie je tegenwoordig terug in de fraaie historische gebouwen. Perth is bovendien er groen en omvat veel tuinen en parken, dus het is aangenaam om door de stad te wandelen. Voor de shopaholics heeft Pert ook genoeg te bieden; zo heb je er het authentieke Britse winkelsteegje in London Court en moderne winkelboulevards. Daarnaast is het ook leuk om de weekendmarkt af te struinen in de wijk Subiaco.

Bezienswaardigheden

Perth-40482.jpgDe Swan Bells toren moet je beslist bezoeken als je in Perth bent. De toren staat op het Barrack Plein en is zeer bijzonder. Veertien van de in totaal achttien klokken die in deze toren hangen, zijn namelijk afkomstig uit Londen; de kerk St. Martin in the Fields aan de Trafalgar Square. Als je de toren beklimt kom je uit op een observatieplatform waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad en de omgeving. Daarnaast zijn ook de Victoriaanse Town Hall, de 19e eeuwse Mint (geldfabriek) en de Fremantle gevangenis de moeite waard om te bezoeken.
Heb je na deze historische panden behoefte aan een frisse neus, ga dan kangoeroes kijken op Heirisson Island, een eiland in de rivier de Swan die via een brug verbonden is met de stad. Verder kun je ook lekker gaan picknicken of wandelen in Kings Park of de Zoo bezoeken.   Last, but not least; ga een dagje naar het strand; de westkust van Australië is beroemd vanwege de prachtige stranden en schitterende zons-op- en ondergangen en de kustlijn bij Perth telt maar liefst zo’n twintig schitterende stranden!