Sydney Opera House

Het Sydney Opera House, gebouwd tussen 1957 – 1973, is een echt meesterstuk van laat moderne architectuur. Het werd ontworpen door de jonge Deense architect Jørn Utzon, die, toen Australië een ontwerpwedstrijd organiseerde, al snel de waarde en potentie van de locatie inzag. Hij won de wedstrijd met zijn ontwerp van een uitdagend operahuis met de typerende structuur die aan de zeilen van een schip doen denken, en de tegels met patronen die zonlicht weerkaatsen en in het donker mooi oplichten. In juni 2007 werd het operahuis op de lijst van Werelderfgoed geplaatst, Utzon overleed in 2008 op 90-jarige leeftijd.

Tijdens het inmiddels veertigjarige bestaan heeft het Sydney Opera House een internationale reputatie opgebouwd, niet alleen in de functie van fenomenaal theater en operahuis waar inmiddels vele grootheden zijn opgetreden, maar ook als iconisch symbool voor de stad!

Bezoek en rondleiding

Als je in Sydney bent, mag een bezoekje aan het Opera House natuurlijk niet ontbreken. Doe mee aan een rondleiding en neem een kijkje achter de schermen. De rondleiding duurt ongeveer een uur en je leert dan alles over de bouw van het Operahuis, een dramatisch verhaal dat helemaal tot leven komt dankzij de interactieve audiovisuele presentatie.
Je bezoekt een van de grote concertzalen in het operahuis, waar jaarlijks meer dan 1500 opvoeringen plaatsvinden, en je duikt de dramatische wereld in van Australisch belangrijkste centrum voor uitvoerende kunsten.

Het is ook mogelijk uw rondleiding compleet te maken met een heerlijke maaltijd uit de Opera Kitchen. Het gaat om een heerlijk 3-gangen menu en u kunt zowel voor als na de rondleiding dineren.

Openingstijden en tickets

Het Sydney Opera House verzorgd dagelijks rondleidingen tussen 9.00 en 17.00 uur. De prijs voor de basisrondleiding is $ 31,50 per persoon. Er zijn ook nog andere rondleidingen mogelijk. Kijk voor meer informatie of het bestellen van kaartjes op http://www.sydneyoperahouse.com/Visit/tours.aspx