Backpacken Australie

Heb je er altijd al van gedroomd om er een jaartje tussenuit te knijpen en de uithoeken van de wereld te verkennen? Australië is dan een ideale bestemming. Je reist er makkelijk rond met je rugzak, de mensen zijn vriendelijk en behulpzaam (handig als je wilt liften!) waardoor je snel nieuwe vrienden voor het leven maakt en bovendien is het landschap zeer divers en uitgestrekt. Werk op een ranch, leer surfen, ga duiken bij het Great Barrier Reef of trek de Great Outback in en ontdek de meest prachtige rotsformaties en maak contact met de Aboriginals, het volk dat al eeuwen en eeuwen in Australië woont. Kortom, Australië heeft alles in huis voor een onvergetelijke reis, backpacken Australië is gewoon te gek!

Vervoer

Uiteraard kun je in Australië gebruik maken van het openbaar vervoer, en zelfs het vliegtuig, maar dat maakt je reis een stuk kostbaarder. De bus is dan nog het goedkoopste en je kunt diverse buspassen kopen. Liften is ook altijd mogelijk, maar een eigen auto tot je beschikking hebben is natuurlijk het meest ideaal, bovendien vergroot dat je gevoel van vrijheid. Het is in Australië best mogelijk om voor een prikkie een redelijke tweedehandse auto te kopen, een camper of een stationcar behoren uiteraard ook tot de mogelijkheden. Houd er wel rekening mee dat er in Australië links gereden wordt en dat je waarschijnlijk grote afstanden zult afleggen. Een regelmatige servicebeurt is dan ook aan te bevelen!

Duiken en surfen

Met de kilometers lange stranden en de prachtige onderwaterwereld rond het Australische continent is het natuurlijk zonde als je niet van de kans gebruik maakt om te gaan surfen en duiken. Heb je nooit eerder gedoken of gesurfd? Geen probleem; er zijn talloze plaatsen waar je het kunt leren. Als je het inderdaad wilt leren, doe het dan aan het begin van je toer door Australië, zodat je er de hele reis van kunt profiteren!

Werken, ontspannen en feesten

Het is slim om tijdens je verblijf in Australië af en toe wat bij te verdienen, mogelijkheden genoeg! Maar het is niet alleen maar werken waar je voor komt. Australiërs zijn een ontspannen volkje en weten hoe het harde, maar ook het goede leven is; het zijn dan ook echte buitenmensen die regelmatig een gezellige barbecue houden of een strandfeestje, en reken maar dat jij ook een keer uitgenodigd wordt!

Wil je gaan backpacken in Australië dan heb je een boel te regelen; tickets, verzekering, route, overnachtingen, vervoer en nog veel meer. Gelukkig zijn er organisaties die daar veel ervaring mee hebben en je kunnen helpen. Kijk voor meer informatie bijvoorbeeld op http://www.australianbackpackers.nl/ of http://www.backpackeninaustralie.nl/.