Vliegtickets Australie

Vliegtickets Australië zijn vrij prijzig. Dat is eigenlijk wel te verwachten, want het is een lange reis. Rechtstreekse vluchten naar Australië zijn er niet en de totale vlucht duurt dan ook zeker zo rond de 25 uur. Meestal is er een tussenstop in Azië, zoals bijvoorbeeld in Singapore, Bangkok, Hongkong of Kuala Lumpur. Vanaf Amsterdam heb je ruime keuze uit vluchten met een tussenstop in één van deze steden, o.a. Malaysian Airlines, Cathay Pacific en Singapore Airlines vliegen vanaf Schiphol dagelijks naar Australië. Daarnaast kun je ook nog kijken wat de mogelijkheden zijn vanaf Brussel, London of Frankfurt; dan zijn er nog aanvullende vliegmaatschappijen waar je uit kunt kiezen zoals Emirates, Qantas en Etihad Airlines .

Prijzen vliegtickets Australië

De tarieven voor vliegtickets Australië liggen meestal net boven de 1200 euro. Bij Malaysian Airlines betaal je bijvoorbeeld tussen de €1270 en €1519, afhankelijk van het seizoen. Je kunt misschien wel wat besparen door te kijken naar vroegboekkortingen of last minutes, maar je bent het voordeligst uit met het boeken van je tickets als je ofwel een bouwsteenreis + tickets samenstelt bij een reisorganisatie, ofwel een all-in reis boekt.

Jet Leg

Omdat het zo’n lange reis is, is de kans op een jetleg zeer groot. Houd daar echt rekening mee en zorg dat je eerst 1 of 2 dagen kunt bijkomen in je hotel of andere accommodatie, voordat je door Australië gaat rondtrekken.

Tussenstop; maak er gebruik van!

Als je het een beetje slim aanpakt, kun je de tussenstop gebruiken om ook die stad eens te verkennen. Boek je ticket zó dat je een dag de tijd hebt voordat je weer verder vliegt. Een stad als Singapore is zeker de moeite van het bekijken waard en die kans krijg je ten slotte niet elke dag! Er zijn zelfs reisorganisaties die standaard stadstours aanbieden waar je van gebruik zou kunnen maken. Zo maak je optimaal gebruik van je vliegtickets Australië!