Camper rondreizen

Great Ocean Road

Great Ocean Road

Wil je van het echte “Australiëgevoel” genieten, huur dan een campervan en trek het land in. Het is de beste manier om het Australische continent te verkennen. Maak tochten langs de prachtige kustlijn zoals via de Great Ocean Road, trek de outback in en rijd door naar het noordoosten, naar het Great Barrier Reef. Natuurlijk doe je ook de grote steden aan zoals Sydney en Melbourne en onderweg slaap je lekker in je campertje; kan het nog vrijer?

Rijden

De meeste wegen in Australië zijn uitstekend verzorgd en het is er dan ook prettig rijden. Je moet er wel rekening mee houden dat je flinke stukken zal moeten rijden; de afstanden in Australië zijn gigantisch! Een paar mooie kustroutes zijn bijvoorbeeld de Pacific Coast Touring Route van Sydney naar Cairns langs de oostkust en aan de westkust de Indian Ocean Drive tussen Perth en Geraldton. Of wat dacht je van de Sydney to Melbourne Coastal Drive, langs de zuidkust? Een echte aanrader is de South Australia Loop. Je rijdt dan van Adelaide naar de Barossa Valley en Kangaroo Island.

Op sommige plaatsen heb je echter meer aan een jeep of andere 4×4 auto. Als je echt de outback in wilt gaan, kom je met je campertje niet zo ver. Maar het is natuurlijk mogelijk om naar Alice Springs te rijden en daar een 4×4 te huren. Je neemt dan de Red Centre Way naar Uluru-Kata Tju?a National Park. Onderweg geniet je van het droge, ruige landschap met prachtig gekleurde rotsformaties en ontmoet je de Aboriginals en kunt hun kunst bewonderen in het Cultureel centrum bij Ayers Rock.

Voorbereiden

Welke route je ook kiest, bereid je reis goed voor. Sluit een goede verzekering af zorg dat je altijd met voldoen water en EHBO-spullen op pad gaat. Stippel van te voren je route uit en neem voldoende pauzes onderweg!